Ako správne používať parfémy do prania?

Používanie olejov do prania je skvelý spôsob, ako dodať vašej bielizni príjemnú vôňu. Nakoľko ide o "vytuningovanú" náhradu aviváže, postup je pri klasickom praní úplne rovnaký. Ak vás ale zaujímajú ďalšie spôsoby ich využitia,  prečítajte si pár tipov od nás ako ich teda správne používať. 😊

  1. Dávkovanie: Odporúčané množstvo oleja je približne 5 ml na 4 kg bielizne. Môžete pridať viac alebo menej, podľa toho, akú intenzitu vône preferujete.

  2. Pridanie do práčky: Olej nalejte do nádržky na aviváž. Môžete ho pridať samostatne alebo spolu so zmäkčovadlom. Následne spustite bežný cyklus prania.

  3. Použitie v sušičke: Ak chcete použiť olej v sušičke, nakvapkajte ho na bavlnené loptičky alebo kúsok látky, ktoré potom vložíte do sušičky spolu s oblečením.

  4. Ručné pranie: Pri ručnom praní je odporúčané použiť gumené rukavice, aby vás vysoká koncentrácia vône nepodráždila. Olej pridajte do vody a následne pranie vykonajte.

  5. Výber vône: Na trhu je dostupných mnoho rôznych vôní, od citrusových po kvetinové. Vyberte si takú, ktorá vám najviac vyhovuje.

  6. Intenzita vône: Ak máte radi silnejšie vône, môžete pridať viac oleja. Avšak začnite s menším množstvom a postupne pridávajte, aby ste našli správnu intenzitu pre vás.

  7. Použitie mimo práčky: Oleje môžete použiť aj na iné účely, napríklad pri umývaní podláh alebo v aróma difuzéroch. Pridajte zopár kvapiek do vody a užite si príjemnú vôňu vo vašej domácnosti.

Pamätajte, že oleje sú silne koncentrované, takže je dôležité používať ich s mierou, aby ste predišli príliš intenzívnej vôni, ktorá by mohla byť nepríjemná alebo podráždiť pokožku.

_DSC0411 copy